Láska v časoch HYDRY (Love in the time of HYDRA) - 1/?

TONY STARK ZRADIL ĽUD.

TONY STARK SA PRIDAL K HYDRE.

TONY STARK ZRADIL AVENGERS.

Takéto a podobné nápisy boli už od včera hlavnými titulkami novín. Ľudia boli zmetení, vystrašení, požadovali odpovede. Steve vedel, že oni sa s toho spamätajú. Oni áno. Čo Avengers to nevedel. Nevedel ako dlho bude spamätanie z toho, že ich spolupracovník a priateľ, síce občas otravný ale nenahraditeľný, zradil. Zradil ich, zradil jeho doterajšiu prácu, zradil S.H.I.E.L.D. A toto všetko kvôli žene. To bolo pre Starka typické. Z každej krajšej ženy mal v nohaviciach. To by ešte bolo v pohode keby nemal v nohaviciach s Ophelii Sarkissian známej ako Madam Viper. A presne to sa stalo. Stark jej pomohol utiecť z vezenia S.H.I.E.L.D.- u a teraz v ňom sedel on. A ostatní Avengers stále nevedeli čo si o tom myslieť. Ale oni si to ujasnia.

 

Stark sa otočil na druhý bok. Posteľ bola tvrdá a miestnosť prázdna, takže okrem spánku nemal čo robiť. Raz za čas ho prišiel skontrolovať nejaký ten agent S.H.I.E.L.D.- u, no hľadel na neho s pohŕdaním, nie s úctou, ktorú k nemu mali predtým. Zradil. Aspoň oni to tak brali. Tony nie. On vedel prečo to spravil. Áno kvôli žene, ale kvôli žene ktorú miloval. Kvôli žene, ktorá ho zachránila z bezodnej priepasti do ktorej padol, keď sa s ním Pepper rozišla. Oni to nechápali a nebudú chápať. Znova sa pretočil. A vtedy sa otvorili dvere a vošiel Steve a zvyšok tímu. Doteraz za ním ešte neboli, no len ich výčitky mu chýbali.

„Tak čo prišli ste sa pozrieť na ľudskú trosku?“ vybehol na nich.

„Dobre vieš že si si to zapríčinil sám, Stark.“

„A nehanbím sa za to, blonďák!“

„Tak nám povedz prečo.“ Natasha ako prvá odhalila úmysel prečo tu boli. Áno chceli vedieť príbeh. Príbeh, ktorý by vravel prečo.

Tony sa posadil na posteli. Vedel o čo im ide a rozhodol sa splniť im ich prianie. Možno to pochopia. Stále v to dúfal.

„Keď som ju stretol, keď som stretol Opheliu, bol som na dne. Nevedel som vtedy nič o tom, kde pracuje, či kto je. Proste ma zaujala. Bola pekná, to áno, ale bola iná. Bola taká tajomná, ja neviem. Začali sme sa stretávať....“