Temné miesta (Dark Places) - 10/12

Natasha sa vyhla už asi desiatej strele a následne jej strelcu poslala tam z kade niet návratu. Clint vystrelil ďalší šíp a trafil ďalšieho agenta HYDRY. A po stý krát sa zamyslel, kde trčí Alexa, krorú už zo päť minút nevidel. Chvílu tu ešte bola vedľa neho a nadávala tým HYDRA chudákom a potom jej už nebolo. To bola celá ona. Znova sa vyhol výstrelu a začal sa sústrediť na boj, dúfajúc, že Alexa si poradí.

Alexa prezerala bojisko pohľadom odstreľovača, no Viper nikde nevidela. A presne to chcela. Aby ju videla a mohla jej jednu vraziť. A bola si istá, že presne to chce aj ona. A potom sa otočila a zbadala ju. Typický pohŕdavý úsmev a chôdza. A vedľa nej Trickshot a Swordsman. Takže asi bude bojovať s tromi naraz. No čo už.

Prvý zaútočil Barney. Šípu sa vyhla no to už musela kryť Swordsmanovu ranu. Viper jej vzápätí podrazila nohy, no Alexa jej to vrátila. Na zemi jej vykrútila ruku, vyhla sa ďalšiemu úderu a postavila sa. Trickshot sa pokúsil o ranu zblízka, no ona mu zmenila zamerenie a tak minul. Swordsman jej však tiež nedal pokoj. Na svoj vek bol Clintov adoptívny otec ešte naozaj pohyblivý. Alexa kryla jeho rany, no k útoku, ju otravovanie Viper a Barneya nepustilo. A vtedy na chvíľu stratila rovnováhu a Viper ju zasiahla. Strela ju trafila len do boku, no prešla cez brnenie a darovala útočníkom ďalší moment bez Alexinej obrany. To sa snažil využiť Trickshot, no Alexa sa uhla a znova sa vrátila do nerovného súboja. Vtedy k nej prišla akoby záchrana z neba  a pridala sa k nej Hillová. Maria potiahla Viper za vlasy ( čo aby Alexa uznala, bol vskutku účinný spôsob nachvíľu vyradiť tú potvoru z hry) a kopla Trickshota. Swordsman chvíľu nevedel čo sa robí a tak Alexa získala čas. To, že sa jej tento zákrok tak podarí ani nečakala, no stalo sa. Vysoký výkon, prinútil Jaquena stratiť rovnováhu a on spadol dolu schodmi. Potom sa odrazila a kopla Barneya. Ten spadol a Mariina rana ho uviedla do bezvedomia, alebo to niečoho horšieho. O neho sa teraz však nestarala. Viper sa pripravovala k útoku.

„Kurvy!“

„Hovorila si niečo, zlato?“ odpovedala nezaujato Alexa, so svojím pohŕdavým prízvukom a predbehla ju v útoku. Viper sa však uhla a kopla ju. Maria sa na ňu zozadu zavesila, no Viper ju striasla. A vtedy sa Alexa dosť naštvala. Aj preto, že Maria vrazila o stenu a teraz mala problémy vstať, aj preto, že tá kurva proti nej poštvala ľudí ktorých v minulosti milovala, a aj tak celkovo, lebo nemala rada tých „zlých“. Zdvihla meč k útoku, odrazila ten Viperin a sekla.

„Ty si to odseknutie hlavy vzala dosť doslovne.“ Clint znechutene pozrel na výsledok boja a potom sa usmial na Alexu. „Prepáč, že som ti nepomohol.“ Dodal priam so smutným výrazom v tvári.

„To je v poriadku, zlato, je to v poriadku.“ Alexa ho objala. Konečne vedela kam patrila. Patrila presne tam. „Vyhrali sme?“
„Áno miláčik vyhrali sme. Ty si zranená. Zdravotníci, máme tu zranených!“
Alexa naozaj neznášala tých poondených zdravotníkov, no nakoniec sa ošetriť nechala. Mariu odviezli, no vyhlásili, že by mala byť v poriadku a to všetkých ukľudnilo. Potom sa Alexa postavila a vyšla pred dieru, ktorú spôsobili letci HYDRY. Slnko práve zapadalo. Bol to naozaj silný pohľad. Ani si nevšimla ako k nej prišla Natasha.

„Alexa?“
„Áno Nat?“

„Musím ti niečo povedať. Vieš Jekaterina, ona.... ja.... v tom súboji, som ju zabila. Ja som ju zabila, Alexa!“ Natasha zavzlykala. Alexa ju objala. Ona to celý čas vedela a už dávno jej to odpustila.

„Ja viem Nat, to je v poriadku, dobre? Je to v poriadku.“

„Ďakujem.“

„To je v poriadku, dobre?“

„Dobre.“ A Natasha sa už dlho necítila tak dobre.