Temné miesta (Dark places) - 6/12

Stál v tmavej miestnosti. Niekde zozadu k nemu doliehali hlasy jeho brata a vychovávateľa. Terč bol ďaleko a jemu už nestačili sily. Oči sa mu zalievali slzami a potil sa. Luk zvieral kŕčovite nie tak ľahko ako obvykle. Bol si istý, že zlyhýva...

Prebudila ho tvrdá rana do brucha. Do tejto miestnosti, ku tomuto katovi ho zobrali sotva pred hodinou, no už teraz túžil zomrieť. Jeho prsty! Bol si istý, že už v živote nevystrelí ani jeden šíp a po takom živote netúžil. Ďalšia rana ho prinútila zdvihnúť hlavu.

„Tak čo budeš rozprávať?“

Clint pokrútil hlavou. Ďalšia rana a ďalšia. Prsty už mal úplne rozmliaždené, aspoň sa mu to zdalo.

Výstrel a jeho mučiteľ padol mŕtvy. Nevedel s kade sa vzal, no posledná myšlienka než upadol do bezvedomia, bola, že až to skončí, ak to skončí, zabije sa sám.

 

Ronin pristála v zničenom hangári. Nevyzeralo to tak, že by sa o ňu niekto zaujímal, no tak to bolo vždy. Teraz však mala pocit, že je to pravda. Pravdepodobne nikto neočakával, že zo zničeného S.H.I.E.L.D.- u vyčlenia záchranný tím. Takže v tom asi mala šťastie.

Podľa inštinktu si vybrala prvú chodbu ktorý vyzerala, že vedie do riadiacej centrály. V tom ju zozadu zasypala streľba. Podľa zmyslov sa uhla a zahla za roh. Tam zneškodnila dvoch strážcov a ich zbraňami za nimi poslala aj strelcov. Podľa tohto to vyzeralo, že HYDRA má absolútne nevycvičených bojovníkov. No zdanie klame.

Zrazu sa jej niekto zavesil za chrbát a zvalil ju na zem. Rane nožom sa uhla len tak tak. Kopla útočiaceho do hlavy, aby sa nachvíľu oslobodila, no hneď na to schytala ranu, ktorá ju vrazila do steny. A to bolo už veľa. Ďalší výkop a tentoraz sa na zem zvalila útočiaca. Podľa tvaru to bola žena a Ronin dosť naštvalo, že sa jej nejaká žena môže vyrovnať. Ďalší pohyb jej znemožnila zaseknutím jej tváre medzi dva meče. Potom ju ranou uviedla do bezvedomia a urýchlene ju spútala. Teraz nemá čas zaoberať sa nejakými Madam HYDRAMI. Clint je v nebezpečí a ona ho musí zachrániť.

Narýchlo začala prehľadávať miestnosti. Väčšina bola prázdnych a zničených, v niektorých boli dvaja či traja agenti HYDRY, no tí jej veľa času nezabrali. Zajatcov našla až v dvanástej miestnosti ktorú otvorila.

„Agent Coulson?“

„Veliteľka?“

Alexa sa usmiala. Bolo dosť ťažké spoznať ju v obleku Ronina.

„Áno. Clint.... agent Barton je tu?“

Natasha vyšla von a už len jej výraz jej napovedal, že niečo nie je v poriadku.

„Pred hodinou ho zobrali na „výsluch“.“

Oni dve si rozumeli aj bez slov. Boli ako sestry, poznali sa odmalička. Teraz reagovali rovnako. Alexa podala Natashi jednu zo zbraní ktoré zhabala HYDRA agentom a dala Coulsonovymi údaje o mieste stretnutia. Potom sa urýchlene, spolu s Nat vydala hľadať Clinta. Vedela, že ak sa opozdia môže byť pre neho už neskoro...

 

„Clint! Budeš v pohode, musíš byť!“

„Jeho prsty Alexa!“ Natasha zhíkla a kľakla si vedľa Alexy. Clint nevyzeral práve dobre, on vyzeral vyslovene zle.

„Pomôž mi ho preniesť! Okamžite potrebuje pomoc!“

Alexa poslúchla. Práve sa ju rúcal život, no stále reagovala podvedome. Spolu s Nat odniesli Clinta na miesto určenia. Cestou ich našťastie nikto neprekvapil a pri lietadle, Coulson už vedel čo robiť. Alexa nasadla do quinjetu, kde naložili aj Clinta, keďže bola lepší a rýchlejší pilot. Potom obidve lietadlá naštartovali. Na základni ich už čakala zdravotnícka posila, ktorú privolal Coulson. Clinta naložili a odviezli na hlavnú základňu. Tam mu už  snáď budú vedieť pomôcť...

Alexa celú noc nespala. Deťom nič nepovedalo, lebo ich nechcela zaťažovať a tak jediná osoba ktorá pri nej bola, bola Nat. Držala ju za ruku a ukľudňovala, no ona už nevnímala. Clint bude chcieť zomrieť a ona to chápe. No nechce ho stratiť...

 

Keď sa Viper prebrala len tak sršala zúrivosťou. Žiadne šťeňa od S.H.I.E.L.D.- u ju neporazí!

„Kto to je?! Potrebujem zistiť, kto je tá kurva! Makajte!“

„Ronin, pani.“

„Takže Ronin. Vyhľadajte ju! Má sa na čo tešiť...!“