Temné miesta (Dark places) - 7/12

Keď na základňu priviezli Barton, v takom stave v akom ho priviezli, Fury obnovil svoju predstavu o najhoršej možnej situácií. Toto bola rozhodne jedna z najhorších situácií aké kedy zažil. I keď agenta Bartona hneď previezli na operačnú sálu, doktori veľa šancí nedávali. Nešlo tu len o zranenia, ktoré utŕžil od skúseného výsluchového agenta HYDRY, bol na tom zle i psychicky. A tomu sa, pri pohľade na jeho ruky, nikto nečudoval.
 
Fury kontaktoval jeho ženu a tá už hodiny sedela na základni, utešovaná mnohými nízko-levelovými agentkami. Nick ľutoval, že pri Alexe, ktorá to určite mala ťažšie, lebo ju Clint tak povediac vychoval, neboli, no vedel že ona by to tak či tak nechcela.
 
„Pane?“ jeden z agentov pôsobiacich v zdravotníckom tíme pravdepodobne prišiel podať hlásenie.
 
„Áno?“
 
„Nebolo by .... nebolo by možné podať agentovi Bartonovi sérum DRYA? Kolíska zlyhala...pane...“
 
„DRYA predsa musí začínať úplne od nuly. Alebo?...“
 
„Áno pane. Nedalo sa s tým už nič robiť...“
 
„Spravte to. Jeho stratiť nemôžme.“
 
Agent číslo 43 prikývol a opustil Furyho kanceláriu. Takže sa opustil. DRYA pre neho bude asi lepšia. Zregeneruje to všetko a on znova bude môcť bojovať ako predtým. Pietro Maximoff to zvládol a pod dohľadom svojej sestry sa zotavoval, tak prečo nie Clint.
 
 
 
Alexa zaspala Natashi na pleci a Nat vedela, že spánok potrebuje. Potom poslala správu Nikolaiovi, nech po mamu príde a odvezie ju domov. Ona sama potom vyšla na terasu a pozerala do hviezdnatej noci. Chýbal jej Bruce, bála sa o Bartona, stále bola unavená z poslednej misie a celkovo nebola v práve najlepšom rozpoložení. Chvíľu takto ešte stála, no potom si šla ľahnúť do svojej izby na základni. Zaspala rýchlo.
 
„Sprav to!“ Teraz už poslúchla. Stlačila jej krk a zlomila väzy. Zabila ju. Velitelia ju chválili, no ona sa s tým vyrovnávala veľmi dlho. Volala sa Jekaterina a bola, do tejto chvíle, jej najlepšia priateľka.
 
Zobudila sa celá spotená. Táto nočná mora ju otravovala posledných pár mesiacov každú noc. Alexa o tom nevedela. Nemohla vedieť. Kaťa bola jej sestra  a ona ju milovala. Nie aj keď ju to ťaží, nemôže jej to povedať...
 
 
 
„Riaditeľ? Čo tu robíte...? A kde, kde to som?“
 
„V zotavovacej miestnosti projektu DRYA, agent Barton.“
 
„DRYA? Takže som bol, bol som mŕtvy?“
 
„Proste si to nečakal.“ Pietro sa usmial. Clint sa radšej ani nepýtal prečo tam je. Potom za ním prišla aj Laura s deťmi a Natasha. Alexa tam nebola.
 
 
 
Alexa sa zobudila až neskoro. Deti už boli v škole a ona si nepamätala ako sa dostala domov, no neriešila to. Zrazu rýchlo vstala  a s pištoľou v ruke sa otočila.
 
„Barney!?“
 
„Áno ja. Chýbal som ti? Alebo Clintovi?“
 
„Čo chceš?“
 
„Iba som vás prišiel pozrieť. Čo hneď vyvádzaš? A ešte odovzdať pozdrav od otca.“ Barney sa zarehotal , otočil sa a vyšiel z domu. A Alexa si radšej ľahla naspäť.

Natie

Jedna z tých krpatých šibnutých dievčat, ktoré miesto Hunger Games obľubujú Avengers a Lokiho.