Temné miesta (Dark places) - 3/12

V mojej poviedke neberiem do úvahy Nový S.H.I.E.L.D. a Bobbi Morseová stále patrí do Coulsonovho tímu. Tak aby ste sa nečudovali.

„Prestaň kopať! Sama dobre vieš, že si len kurva, nie?!“ Dvoje silné ruky ju chytili okolo krku a hodili na špinavú zem. Vedela čo bude nasledovať. Vedela, že v takomto stave sa im neubráni, ale vzdať sa nechcela. Znova sa postavila, no silná rana do brucha ju hodila späť dolu. Do brucha nie! Vedela čo by znamenala ešte jedna rana do toho miesta, na ktoré sa snažila posledné týždne dávať pozor. Musia byť v poriadku a to ju prinútilo vzdať sa. Strhali z nej oblečenie, no ona už nevnímala. A vtedy niekto odkopol jej „zákazníka“ a vzal ju na ruky.„Si v poriadku?“

„Si v poriadku, Alexa?“  Prvé čo zbadala keď sa zobudila bola tvár Clinta, ktorý vyliezol na jej posteľ.

„Čo do piči vyvádzaš na mojej posteli?! Nezlezieš láskavo?“

„Však dobre nie?“ Clint rýchlo prijal jej podráždený tón, no potom pokračoval zmierlivejšie. „Zase tá nočná mora?“

Alexa prikývla. Clint bol strašne zlatý keď sa o ňu bál.

„Teraz už spi. Tá misia bola náročná.“

Clint poslúchol a ona si tiež s úsmevom ľahla. Síce k nemu často bývala tvrdá, nebolo to tak, že by k nemu nič necítila. Cítila k nemu, napriek tej veci s Laurou, až veľmi veľa.

Ráno vstal Clint prvý a išiel pohľadať Coulsona. Tak nejak preto, že si bol istý, že inak vyhľadá on jeho. Cestou stretol tú „malú agentku“ (ako spolu s Alexou a Nat začali prezývať Skye).

„Dobré ráno, agent Barton. Hľadáte niekoho?“ Skye celkom potešilo, že z trojice prišelcov stretla najprv jeho, lebo jej bol najsympatickejší. Možno aj preto, že to vyzeralo, že tiež nemusí veliteľku ale tak celkovo. Bol to fešák a Skye sa sama hanbila za to, že by si chcela začínať niečo z agentom jeho typu. Ale čo už.

„Zdravím. Agenta Coulsona, neviete kde je?“

„V kancelárií, zavediem vás.“

Clint prikývol keďže ho štebotavý tón malej agentky začal otravovať a nasledoval ju. Keď ho Skye uviedla Phil sa na neho usmial a usadil ho.

„Dobré ráno. Môžem sa vás niečo spýtať? O projekte DRYA, ak to nebude vadiť.“

„Pýtajte sa. Čo konkrétne?“

„Myslím že viete o mojom oživení projektom TAHITI. Nevykazuje DRYA nejaké podobné vedľajšie účinky? Ak áno, nemyslím si, že by bolo múdre, použiť to na tom človeku, nech je to kto chce.“

„Myslím že on by to zvládol.“ Clint bol na podobnú otázku pripravený a tak sa mu odpovedalo ľahko. „DRYA je na rozdiel od TAHITI vytvorené umelo, bez mimozemského DNA. Navrhovala ju veliteľka Samoilova a ja jej verím.“

Vtedy do kancelárie vrazila nejaká vysoká žena, ktorú Clint poznal len zo záznamov ako agentku Mockingbird. Mala na tvári ustarostený výraz.

„Pane, jedna zo zničených základní HYDRY, vykazuje aktivitu. Mám tam zobrať tím agentov? Nebolo by dobré nechať ich znova robiť čo chcú.“

„Áno, agentka Morseová. Idete s nami, agent Barton?“

„Celkom určite. Zavolám Natashu.“

To však ako zistil nebolo potrebné. Na poplach čakala v centrále, pripravená na boj. Phil začal vydávať rozkazy a na tie sa Clint s Natashou vydali k lietadlu.

 

Alexa tiež počula poplach a vedela že Clint a Nat pôjdu s Coulsonovým tímom. Ale zostala v izbe. Nebol to jej boj. Mala iné dôležitejšie problémy a Rada spolu s Furym čakala.