Temné miesta (Dark Places) - 5/12

Clintovi čas v smradľavom väzení HYDRY pripadal ako večnosť. A ako zistil, vo večnosti bude myslieť na svoje deti. Nathaniel už vyrástol na krásneho malého futbalistu. Nikdy nechápal čo na tomto športe ľudia vidia, no svojho syna miloval. Lila bola už veľká princezná a z Coopera pravdepodobne bude vynálezca. I keď nebol nadšený jeho posadlosťou Tonym Starkom. A potom tu boli dvojčatá. O nich často nerozprával. Alexa tiež nie. Chodili na obyčajnú strednú ako všetky deti ich veku. Z nich však očakával agentov. Obidvaja trénovali karate, chodili na strelnicu a robili všetky tie veci, ktoré sú dobrou prípravou na život profesionálneho agenta. Nevedel síce čo si o tom myslieť, no podporoval ich. A bál sa o nich. Život agenta s rodičmi ako majú oni je ohrozený zo všetkých strán.

Dvere sa otvorili. A vošla ona. Od prvej chvíle ju nenávidel, no nikto nič iné ani nečakal.

„Naši hostia. Dúfam že vám agent Kliegstein neublížil.“

„Myslím, že sú v poriadku. Nebolo, ťažké ich premôcť.“ Zas ten smiech.

„To necháme napotom, Hans. Nechcete sa s nami porozprávať agent Coulson?“

„Myslíte, že sa vám niečo povie?!“
„Á agent Barton. Aká česť.“

 

Po hodine, kedy sa Clint neozýval, začala pociťovať nervozitu aj Alexa.  Nechcelo sa jej tam trepať, len tak pre nič za nič, no čo ak majú problémy? Táto otázka ju otravovala celý čas čo pripravovala spustenie DRYE. Teraz sa zastavila v práci a pozrela sa na hodiny. Na tapete mobilu mala Clinta s deťmi. I keď vravela, že ho kvôli Laure neznáša, toto to nepotvrdzovalo. A keď prešlo ešte pár minút, vykašlala sa na to, že nechcela Coulsonovmu tímu ukázať svoje schopnosti a zavolala Furyho.

„Riaditeľ Fury. Žiadam vás o povolenie záchrannej akcie, podľa protokol 9-8-4.“

„Kľudne. Vám vždy. Koho idete zachraňovať?“

„Barton a Nat, šli s Coulsonom. Už tri hodiny o nich nemáme žiadne správy.“

„Nie je to unáhlené?. Za tri hodiny ešte nič nestihnú.“

„Ale ak ich zajali, tak ich stihnú začať mučiť.“

„To je pravda. Akcia schválená. Končím agentka 16.“

Alexa vypla mobil a išla sa obliecť. Svoju čiernu uniformu Ronina na sebe nemala už dlho a tak ju známy materiál dosť potešil. Zo základne vyšla zadným vchodom, sadla do quinjeta, zadala súradnice a vyletela najvyššou možnou rýchlosťou z hangára. Čo bude robiť mala málo premyslené, no nezaujímalo ju to. Bola jedna z najlepších odstrelovačov, nájomných vrahov a agentov. Ona bola Ronin.