Temné miesta (Dark Places) - 2/12

Na večernej porade sa stretlo pekných pár agentov. A trojica agentov len pozerala, kde bol Fury celý ten čas. Nemali žiadne potuchy o škodách v Triskelione, o Avengeroch počuli len ako o bláznivých postavičkách, problémy zvyšného S.H.I.E.L.D.- u akoby sa ich netýkali. Akurát tak agentka Mayová a Coulson mali akú takú predstavu, ako to vonku vyzerá.

„HYDRA má stále veľa základní a jediné čo sme bojom s nimi dosiahli je, že sa znovu stiahli do tieňov. Budeme ďalej pokračovať našim spôsobom a to ničiť HYDRU zvnútra. Som rád že sme dostali posilu – toto sú agenti Barton, Romanovová a veliteľka Samoilova... Vravte, veliteľka.“

„Agent Coulson. Neviem či si vy aj ostatní tu prítomný uvedomujú, že HYDRA nie je vybudovaná škôlkarmi, ktorí zbraň držia prvý krát v živote. Sú to skúsený stratégovia, vedci a terénny agenti. Nemyslím si, že možné zničiť ich zvnútra. Pri všetkej úcte, viem že agentka Skye má isté schopnosti, potrebovali by sme celý tím Avengerov na to aby sme HYDRU úplne zničili. Váš tím, znova prosím o prepáčenie, nie je vycvičený na čelenie toľkej presile. Sú to žoldáci, agenti nízkych levelov...“

„Samozrejme si vážime vás aj agentku Mayovú ako úžasných agentpv, ale sami na to nestačíte.“ Nat sa pridala svojím zmierovacím hlasom, pretože očná prestrelka medzi Alexou a miestnymi agentami bola dosť očividná.

Coulson sa usmial podobne zmierujúco. „Preto ste tu, nie?“

„Sčasti. Určite vám mienime pomôcť. Ešte vám pridáme jedného člena.“ Alexa sa pre dobro veci tiež ukludnila a zlá atmosféra trochu opadla.

„O koho pôjde?“ Skye bola nepochybne zvedavá agentka a to sa Clintovi, ktorý bol doteraz ticho, nepáčilo.

„Myslím, že ešte nie je pripravený. Pôjde o oživenú osobu so schopnosťami, nemám pravdu veliteľka?“

„Áno Barton. Program DRYA je pripravený.“

„Program DRYA? Prepáčte ale nerozumiem. TAHITI bolo zničené nie?“ Coulson sa tváril naozaj dezorientovane.

„Umelo vytvorené TAHITI, teda DRYA. Nevadilo by vám keby sme vás teraz opustili a išli si oddýchnuť?“

Dezorientovaní agenti len mlčky prikývli  a Alexa s úsmevom a Bartonom s Nat v závese opustili miestnosť. Chvíľu zostalo ticho, ale potom ho prerušil Lance Hunter, žoldák v službách S.H.I.E.L.D.- u.

„Neviem o čo tu ide, ale aby som pravdu povedal, nepáči sa mi to.“

Coulson prikývol a zamračil sa. „Ani mne.“